loading

Pregled hrvatsko-kineskih odnosa u 2019. godini

Stvoren je novi zamah u hrvatsko-kineskim odnosima – neka 2019. bude godina nezapamćenog rasta broja kineskih turista u Hrvatskoj! Uz gradnju Pelješkog mosta, lokalno izdanje utjecajnog časopisa Travel + Leisure prošle je godine Hrvatsku proglasilo najpoželjnijim europskim odredištem. Hrvatska je dobila vrlo priželjkivanu kinesku turističku nagradu „Najbolje na svijetu“. Nebrojeni su razlozi zbog kojih kineski turisti koji putuju u inozemstvo žele posjetiti Hrvatsku.

Sve je spremno za 2019. kao godinu kulture i turizma između Hrvatske i Kine.

Zahvaljujući uzletu bilateralnih veza i ostvarenju brojnih zajedničkih inicijativa, stvoren je novi zamah u hrvatsko-kineskim odnosima i prijateljstvu. S većim priljevom kineskih turista u potrazi za odmorom zasigurno će najviše profitirati hrvatska poduzeća koja se bave turizmom i ugostiteljstvom, hoteli, luksuzna odmarališta, i lifestyle odredišta. U Hrvatsku sve češće dolaze obitelji, rođaci i prijatelji kineskih državljana koji rade na mnogim projektima u pripremi, kao i na onima u tijeku.

Značajan razvojni projekt predstavlja Pelješki most kojim će se spojiti razdvojeni dijelovi Hrvatske. Taj projekt dodijeljen je tvrtki China Road & Bridge Corporation. Kada se izgradi, bit će to drugi najdulji most u Europi.

Kakav značaj u hrvatsko-kineskim odnosima ima izgradnja Pelješkog mosta i što je ključno za odnose između Kine i Hrvatske pročitajte u našem Pregledu hrvatsko kineskih odnosa u 2019. godini.

Preuzmite sasvim besplatno svoj primjerak Pregled hrvatsko kineskih odnosa u 2019. godini.

Pošaljite nam svoju e-mail adresu i preuzmite svoj primjerak!

Najčitanije

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija