loading

Kuća s dva stana

Kuća s dva stana

Informacije o projektu

Klijent
Privatni investitor
Lokacija projekta
Cerje, Sesvete
Površina
250 m2
Tip projekta
Obiteljska kuća

Opis projekta

Zemljište se nalazi između glavne ceste i prostrane šume u Cerju. Osnovni zahtjev investitora za jedan od stanova je da dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom ima visinu sve do konstrukcije dvostrešnog krovišta i da ti prostori imaju pogled  na šumu. U ostalom je traženo da manji stan ima mogućnost proširenja u potkrovlje, i da u svemu postignemo jednostavnu arhitekturu.

Kuća se sastoji od dva stana:

  • prvi stan ima dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, spavaću sobu i kupaonicu; iznad prizemnog dijela je neuređeno potkrovlje u kojemu se u budućnosti mogu urediti tri spavaće sobe i još jedna kupaonica
  • drugi stan je prizemni s visokim otvorenim prostorom dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje koji gledaju prema šumi; u ovom stanu su još dvije spavaće sobe, odvojeni toalet, i kupaonica; toalet i jedna od spavaćih soba nalaze se neposredno uz ulaz u stan tako da taj prostor može poslužiti i kao uredski prostor sa svojim odvojenim toaletom.

Ulazni prostor oba stana je zajednički trijem na koji se dolazi iz dvorišnog parkinga. Zajednički prostor kuće je i kotlovnica koja se nalazi između dva stana i ima ulaz iz dvorišta. 

EU
ESIF
Hamag Bicro