loading

Rad od kuće: kućni uredi koji povećavaju produktivnost

Kombiniranjem najnovijih trendova možemo stvoriti idealan kućni ured koji će dobro služiti i duže vrijeme. Ovdje dajemo kratki pregled trendova uređenja kućnog ureda, možda dobijete kakvu ideju i za vaš ured.

Svi ćemo se složiti da je u posljednjih par godina kućni ured doživio najveću transformaciju u dizajnu interijera privatnih prostora, kuća i stanova. U tijeku globalne pandemije mnogi su dijelove svog stambenog prostora pretvorili u urede. Ovaj će se trend nastaviti i u budućem vremenu, a mnogi vjeruju da će većina radne snage do kraja ovog desetljeća u mnogim ključnim sektorima raditi od kuće.

Bilo da s vremena na vrijeme nosite posao kući ili predano radite od kuće svaki dan, jednostavno više ne možete ignorirati važnost kućnog ureda. Savršen kućni ured razlikuje se od osobe do osobe i vezan je uz vrstu posla koji se obavlja. Najčešće više nije dovoljan samo mali radni stol s prijenosnim računalom, priroda posla uvelike određuje kakav će biti cjelokupni dizajn kućnog ureda. Ne treba zanemariti ni osobni ukus, udobnost i preferencije, jer u konačnici, svi žele radni prostor koji je prikladan i produktivan, onaj u kojem možete raditi svaki dan bez ometanja.

Kombiniranjem najnovijih trendova možemo stvoriti idealan kućni ured koji će dobro služiti i duže vrijeme. Ovdje dajemo kratki pregled trendova uređenja kućnog ureda, možda dobijete kakvu ideju i za vaš ured.

Radni stolovi i stolice

Ne tako davno slika kućnog ureda bila je mali radni stol negdje u kutu, s prijenosnim računalom i stolicom koja vjerojatno nije bila jednako udobna kao i ona u pravom uredu. No, kako se u kućnim uredima sada odvija pravi pravcati posao, tako su i radni stolovi postali veći, s dodacima ladica za bolju organizaciju dokumentacije, i uz njih i ergonomske radne stolce koji su postale obavezne kako bi se izbjegli zdravstveni problemi zbog dugog sjedenja. Priručna i polovična rješenja više nisu dovoljna.

Prostor za odmor

Kućni uredi nisu namijenjeni samo poslu... želite i trebate mjesto koje vam omogućuje da se malo i odmorite i napunite baterije za vrijeme kratke stanke tijekom dugog radnog dana...to znači znatno veći kućni ured u kojem možete uz zid imati i trosjed, možda na zidu dasku za pikado, ili mali prostor za sjedenje koji je savršen za male pauze. Naravno, ne želite stvoriti mjesto koje će vas odvlačiti od posla i smanjiti produktivnost, ali također ne želite ni kućni ured koji djeluje dosadno i bez dodatnih mogućnosti.

Zdraviji i ekološki prihvatljiviji prostori

Ovo je još jedna velika promjena u dizajnu privatnih prostora koja je prodrla i u kućne urede. Kućni uredi vape za prirodnom svjetlošću, prošla su vremena kada smo ih smještali u neiskorištene mračne kutke, sada su svijetli, vedri i moderni. Krovni prozori i svi ostali prozori koji unose dovoljno prirodnog svjetla nezaobilazna su opcija. Osim prirodnog svjetla, također razmislite o postavljanju kućnog ureda na poziciju s koje se otvara pogled na vrt ili prema ulici. Tamo gdje to nije moguće razmislite o dodavanju jedne ili dvije sobne biljke u prostor.

Skandinavski stil s osobnim izričajem

Ako planirate preurediti svoj kućni ured ili ste tek započeli s formiranjem svog kućnog ureda, onda je stil koji ćete odabrati najvjerojatnije skandinavski... djeluje ležerno, elegantno i ugodno. Također obuhvaća i sve principe umirujućeg, ekološki prihvatljivog dizajna u koji uvijek možete dodati svoje osobne detalje kako bi bio privlačniji i dobio toplinu. Drvo, bijelo i puno prirodnog svjetla glavne su osnove, a ostali elementi, u skladu s vašim osobnim stilom, su dobrodošli.

Najčitanije

EU
ESIF
Hamag Bicro